Fiskgryta med apelsinkräm
Det här friska och fräscha receptet på fiskgryta med apelsinkräm är den optimala vardagsmiddagen då den både är smakrik, matig och fullproppad med härliga råvaror och näringsämnen! Servera den smaskiga fiskgrytan med sötsyrlig apelsinkräm och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 gul lök
2 morötter
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 apelsin
1/2 citron
5 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja
salt
peppar
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2633 KJ / 629 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater52.7 g
Protein34.5 g
Kommentarer
Använde torskrygg. Mycket gott och enkelt att tillaga! / Bodil
Bodil
2021-02-04Riktigt gott tyckte vi. Kommer vi göra fler gånger.
Jan
2020-04-28Vad är det för gubbe du har, Wiveca? Det här var ju gott!
Rasmus
2015-02-09