Fiskgryta med apelsinkräm

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
5
Fiskgryta med apelsinkräm

Det här friska och fräscha receptet på fiskgryta med apelsinkräm är den optimala vardagsmiddagen då den både är smakrik, matig och fullproppad med härliga råvaror och näringsämnen! Servera den smaskiga fiskgrytan med sötsyrlig apelsinkräm och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Fiskgryta med apelsinkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 gul lök
2 morötter
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 apelsin
1/2 citron
5 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja
salt
peppar
1 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Använde torskrygg. Mycket gott och enkelt att tillaga! / Bodil

Bodil

2021-02-04

Riktigt gott tyckte vi. Kommer vi göra fler gånger.

Jan

2020-04-28

Vad är det för gubbe du har, Wiveca? Det här var ju gott!

Rasmus

2015-02-09

Näringsvärde per portion

Energi2633 KJ / 629 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater52.7 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Fisksoppa med fänkål och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med saffranscrème
Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
196 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga