Fiskgratäng och tomat
Fiskgratäng är den perfekta vardagsrätten som går hem i de flesta magar. Denna fiskgratäng blir extra krämig när kummeln tillagas i ugn med både grädde och mjölk. Till gratängen serveras nykokt potatis, krispsallad och färska tomater. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gratäng
ca 600 g kapkummel
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
Sallad
3 tomater
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1837 KJ / 438 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För lite fisk för 4 portioner.
Sofia
2018-01-31Ja ni bytte till sej. Men den var inte färsk, den var fryst.
Sara
2018-01-23Hej Sara! Stämmer bra det. Men ni fick med ett meddelande om detta. Nu kan ni ju testa om receptet om ni köper egen kapkummel. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-23Fick också sej! Så dåligt!
Daniella
2018-01-21Hej Daniella! Pga brist på sej var vi tvungna att ändra från fryst kummel till färsk sejfilé. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-22