Fiskgratäng och tomat
Fiskgratäng är den perfekta vardagsrätten som går hem i de flesta magar. Denna fiskgratäng blir extra krämig när kummeln tillagas i ugn med både grädde och mjölk. Till gratängen serveras nykokt potatis, krispsallad och färska tomater. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
Gratäng
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller rivet citronskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För lite fisk för 4 portioner.
Sofia
2018-01-31Ja ni bytte till sej. Men den var inte färsk, den var fryst.
Sara
2018-01-23Hej Sara! Stämmer bra det. Men ni fick med ett meddelande om detta. Nu kan ni ju testa om receptet om ni köper egen kapkummel. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-23Fick också sej! Så dåligt!
Daniella
2018-01-21Hej Daniella! Pga brist på sej var vi tvungna att ändra från fryst kummel till färsk sejfilé. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-22