Fiskgratäng och tomat

7
6
Fiskgratäng och tomat

Fiskgratäng är den perfekta vardagsrätten som går hem i de flesta magar. Denna fiskgratäng blir extra krämig när kummeln tillagas i ugn med både grädde och mjölk. Till gratängen serveras nykokt potatis, krispsallad och färska tomater. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Fiskgratäng och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gratäng

ca 600 g
kapkummel
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
mjölk
1
fiskbuljongtärning

Sallad

3
tomater
1/2
krispsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Torka av fisken med hushållspapper innan den läggs i formen om den är blöt när den tinat. Servera gärna rätten med bröd och pålägg.
Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sofia

2018-01-31

För lite fisk för 4 portioner.

Sara

2018-01-23

Ja ni bytte till sej. Men den var inte färsk, den var fryst.

Redaktionen ICAse

2018-01-23

Hej Sara! Stämmer bra det. Men ni fick med ett meddelande om detta. Nu kan ni ju testa om receptet om ni köper egen kapkummel. Hälsningar Michelle

Daniella

2018-01-21

Fick också sej! Så dåligt!

Redaktionen ICAse

2018-01-22

Hej Daniella! Pga brist på sej var vi tvungna att ändra från fryst kummel till färsk sejfilé. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1837 KJ / 438 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept