Gratinerad torsk med curry och rostad lök

13
6
Gratinerad torsk med curry och rostad lök

Att gratinera sin torsk tillsammans med lite curry och rostad lök gör att den blir härligt färgglad, och dessutom krämig tack vara såsen som är gjord på bland annat grädde. Ät sedan gratängen ihop med nykokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Gratinerad torsk med curry och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
600 g
torsk
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1
fiskbuljongtärning
1 msk
curry
3 msk
chilisås
1 dl
rostad lök
1/2
förp riven ost (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Camilla

2021-02-08

Jättegott, i brist på haricotverts blev det broccoli istället. God och annorlunda smak till fisk, men roligt med nåt annat. Definitivt en repris kommer det att bli!

Sofia

2020-09-11

Jättegott! Goda smaker och krämigt god sås med lite krunch i tack vare den rostade löken.

Lina

2020-09-10

Vi älskade inte den här rätten. Vi vuxna petade i oss en måltid, resten fick tyvärr åka i soporna. Curry och fisk föll tyvärr inte oss i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2496 KJ / 596 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept