UNDER 45 MIN | Medel

Gratinerad torsk med curry och rostad lök

Att gratinera sin torsk tillsammans med lite curry och rostad lök gör att den blir härligt färgglad, och dessutom krämig tack vara såsen som är gjord på bland annat grädde. Ät sedan gratängen ihop med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken (om fryst används) och bönorna.
  2. Koka potatisen.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg bönorna i en ugnsform. Skär torsken i bitar och lägg i formen på bönorna, krydda med salt och peppar.
  5. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och smula i buljongtärningen. Smaka av med curry, chilisås, salt och peppar.
  6. Häll såsen över torsken i formen och strö över rostad lök och ost, gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  7. Servera torsken och bönorna med potatisen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)
  • 600 g torsk
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl rostad lök
  • 1/2 förp riven ost (à 150 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2496 kJ / 596 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept