Gratinerad torsk med curry och rostad lök
Att gratinera sin torsk tillsammans med lite curry och rostad lök gör att den blir härligt färgglad, och dessutom krämig tack vara såsen som är gjord på bland annat grädde. Ät sedan gratängen ihop med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
600 g torskfilé
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
2 tsk curry
3 msk chilisås
1 dl rostad lök
1/2 förp riven ost (à 150 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2542 KJ / 606 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok! Inte en favorit, men kul att testa laga något nytt.
Anna
2024-11-25Jättegott!!
Ulf
2024-11-17Perfekt vardagsrätt som går att variera lite som man vill. Broccoli i stället för haricot verts eller varför inte sparris eller spenat. Jag körde med ketchup och sriracha eftersom jag saknade chilisås. Tog även ris istället för potatis då det kändes trevligare. Ost på toppen går att hoppa över. Kommer laga igen, definitivt
Henrik
2023-03-26