Fiskgratäng med dill och gurka

16
2
Fiskgratäng med dill och gurka

En hemlagad supergod fiskgratäng där fisken gräddas i en krämig gräddsås smaksatt med dill och buljong. Toppa gratängen med ost som smälter till ett gyllene täcke. Servera med nykokt potatis och krispiga gurktärningar. Häll upp en kall dryck och låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Fiskgratäng med dill och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
ca 600 g
kapkummel
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
majsstärkelse
1/2
fiskbuljongtärning
4
skivor ost
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Redaktionen

8/28/2017

Hej Sally (och Anders)! Kul att du gillade maten :) och att det var roligt att laga rätten. Hoppas du fortsätter att laga mat. Hälsningar Ulrika.

Anders

8/23/2017

det var jätte gott. Sally 9 år. dett var kul att laga maten

Näringsvärde per portion

Energi 1900 KJ / 453 kCal
Fett 13 g
Salt 2.75 g
Kolhydrater 45 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept