Fiskgratäng med dill och gurka
En hemlagad supergod fiskgratäng där fisken gräddas i en krämig gräddsås smaksatt med dill och buljong. Toppa gratängen med ost som smälter till ett gyllene täcke. Servera med nykokt potatis och krispiga gurktärningar. Häll upp en kall dryck och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 600 g kapkummel
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
4 skivor ost
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1900 KJ / 453 kCal
Fett13 g
Salt2.75 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Sally (och Anders)! Kul att du gillade maten :) och att det var roligt att laga rätten. Hoppas du fortsätter att laga mat. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2017-08-28det var jätte gott. Sally 9 år. dett var kul att laga maten
Anders
2017-08-23