UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgratäng med tomat och gräslök

En krämig och färgglad fiskgratäng passar utmärkt som vardagsmiddag. Sin färg får den av en crème gjord på soltorkade tomater och gräslök, och du äter den sedan ihop med kokt potatis och krispiga salladsärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen i lite extra vatten. Ansa och koka salladsärtorna tillsammans med potatisen på slutet av potatisens koktid, ca 2 minuter.
  4. Vik ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsform. Salta och peppra fisken. Blanda grädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp. Rör i tomatcrème och häll såsen över fisken. Strö över osten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Hacka gräslöken och strö över gratängen.
  6. Servera fiskgratängen med potatis och salladsärtor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g salladsärtor
  • 600 g pangasiusfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 3 msk crème soltorkade tomater
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2618 kJ / 625 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept