En krämig och färgglad fiskgratäng passar utmärkt som vardagsmiddag. Sin färg får den av en crème gjord på soltorkade tomater och gräslök, och du äter den sedan ihop med kokt potatis och krispiga salladsärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
24 2020
Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Therese
1/6/2021Går det att följa receptet men ersätta det med lax? Hur hade det blivit?
Redaktionen ICAse
1/7/2021Hej Therese! Vi har inte provlagat det men vi vågar säga att det går bra och det blir nog riktigt gott! Om lagar rätten med lax så kommentera gärna igen och berätta hur den blev. Hälsningar Elina
Angelica
6/17/2020Riktigt gott! Gjorde mer sås med lika mycket mjölk som receptet. Tillsätter två fiskbuljong och lite tomatpuré för djupare smak. Obs på att såsen efter redning ska vara riktigt tjock då fisken släpper mycket vätska.
Sten
6/11/2020Fiskrecepten i ICA-kassen är helt suveräna. De toppar alla recepten, så även detta. Pangusfiléerna var av sällsynt hög kvalitet och slutresultatet var enastående gott.
Redaktionen ICAse
6/11/2020Stort tack Sten för din fina kommentar. Jag ska hälsa matkreatörerna och ansvariga för matkassen detta. Hälsningar Ulrika