Fiskgratäng med tomat och gräslök
En krämig och färgglad fiskgratäng passar utmärkt som vardagsmiddag. Sin färg får den av en crème gjord på soltorkade tomater och gräslök, och du äter den sedan ihop med kokt potatis och krispiga salladsärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
150 g salladsärtor
600 g pangasiusfilé
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
3 msk crème soltorkade tomater
1 dl riven ost
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2618 KJ / 625 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är ”crème sotorkade tomater”? Kan inte se att det framgår tydligt i receptet.
Karin
2022-12-03Hej! Varför står det inte vad tomatcremen är för ngt? Är det creme fraiche soltorkad tomat eller ngn annan blandning? Tycker inte det framgår tydligt 🙈
Patrizia
2022-01-10Går det att följa receptet men ersätta det med lax? Hur hade det blivit?
Therese
2021-01-06Hej Therese! Vi har inte provlagat det men vi vågar säga att det går bra och det blir nog riktigt gott! Om lagar rätten med lax så kommentera gärna igen och berätta hur den blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-07