Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pastagratäng med bacon

En lättlagad, krämig pastagratäng med farfalle, rökig bacon, gröna ärtor och cheddarost. Låt allt gräddas i ugnen med en äggstanning tills osten blivit gyllengul och smält till perfektion. Servera pastagratängen med röda tomater och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Strimla baconet och stek i en stekpanna.
  5. Vispa ihop crème fraiche, mjölk och ägg. Salta och peppra.
  6. Häll pastan i en smord ugnssäker form och vänd ner bacon och ärtor. Häll över äggstanningen.
  7. Riv osten i bitar och lägg på gratängen och gratinera högt upp i ugnen ca 20 minuter, tills den får färg.
  8. Skär tomaterna i bitar och servera dem till gratängen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche, mjölk och matfett utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g gröna ärter
  • 4 port pasta (farfalle)
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör till formen
  • 4 skivor cheddarost
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3520 kJ / 841 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer