Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fina fisken

Fina fisken är en härlig och spröd rätt som du tillagar med fiskfilé av valfri sort och bakar i ugn med ett täcke av citron, persilja, gräslök, ost, vitt bröd och smör. Fräscht, mättande och utsökt att servera med potatismos och en citronklyfta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg fiskfilén i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Mixa i matberedare vitt bröd till ett smul. Blanda med rivet citronskal , persilja, gräslök och riven ost.
  4. Fördela blandningen över fisken. Klicka på smör eller margarin. Gratinera fisken 15-20 minuter i ugnen. Servera med potatismos, citronklyftor och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé (av valfri sort)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 skivor vitt bröd
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan