Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fiskpanna med svamp och oliver

En smarrig och härlig fiskrätt. Du tillagar fisken i ugnen tillsammans med en blandning av svamp, oliver, tomat, oregano, vitlök och citron. Servera sedan tillsammans med kokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vik fiskfiléerna dubbla om de är tunna. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Klicka över matfettet.
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skiva svampen och tomaterna. Blanda citronskal, vitlök och oregano. Fördela blandningen över fisken. Lägg på svampen och tomaterna, häll citronsaften vid sidan om fisken. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över oliverna.
  4. Servera med kokt avorioris och bröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kolja, hoki- eller sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g svamp
  • 2 tomater
  • 1 kruka färsk oregano
  • 15 - 20 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1804 kJ / 431 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer