Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg 4.1 av 5.292 personer har röstat
Receptet har 59 kommentarer
Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g djupfryst fisk (t ex torsk, lax, sejfilé eller koljafilé)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost

Sås

500 g räkor (med skal)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
1/2 dl hackad dill

Gör så här

00:15:00
00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

59 st
  • Så lätt att göra och så god, ett favoritrecept

    Susanne

  • Sit jag vill mjölk och gluten free.

    Marianne

    Hej Marianne! Du kan hoppa över osten och använda växtbaserad dryck i detta recept. Byt sen ut vetemjölet mot 1 msk majsstärkelse. Lycka till. Vänliga hälsningar Toe

    ICA-köket

  • Hur blir den att äta efter att ha varit fryst?

    Gunilla

    Hej Gunilla! Den här blir godast att frysa om du använder färsk fisk och räkor när du gör den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vi slickade tallriken!

    Berit

  • En skvätt vitvinsvinäger i såsen, jättegott.

    Catarina

  • Jag hade i purjolök och cocktail tomater som jag halverade samt en fiskbuljong tärning. Blev mycket gott och kommer att lagas fler gånger.

    Jan-eric

  • Mellan formen

    Sofia

  • Super gott. Men saknade lite syra så tog lite vin i citron om man önskar

    Madeleine

  • Mycket bra recept. Hällde av vätska efter att fisken, rödtunga tinat. Såsen gjorde jag med grädd- och mjölkblandning och garnerade den med mkt färsk dill. Använde även herbamare örtsalt som krydda och serverade med ugnsgratinerade grönsaker. Förnämligt gott!

    Anjela

  • Mycket bra recept.

    Martin

Näringsvärde per portion

Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Mammas fiskgratäng
    Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng till vardags
    Betyg 3 av 5.393 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mac ’n cheese med rökt skinka
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad