Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Gör så här
00:15:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
59 stSå lätt att göra och så god, ett favoritrecept
Susanne
Sit jag vill mjölk och gluten free.
Marianne
Hej Marianne! Du kan hoppa över osten och använda växtbaserad dryck i detta recept. Byt sen ut vetemjölet mot 1 msk majsstärkelse. Lycka till. Vänliga hälsningar Toe
ICA-köket
Hur blir den att äta efter att ha varit fryst?
Gunilla
Hej Gunilla! Den här blir godast att frysa om du använder färsk fisk och räkor när du gör den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vi slickade tallriken!
Berit
En skvätt vitvinsvinäger i såsen, jättegott.
Catarina
Jag hade i purjolök och cocktail tomater som jag halverade samt en fiskbuljong tärning. Blev mycket gott och kommer att lagas fler gånger.
Jan-eric
Mellan formen
Sofia
Super gott. Men saknade lite syra så tog lite vin i citron om man önskar
Madeleine
Mycket bra recept. Hällde av vätska efter att fisken, rödtunga tinat. Såsen gjorde jag med grädd- och mjölkblandning och garnerade den med mkt färsk dill. Använde även herbamare örtsalt som krydda och serverade med ugnsgratinerade grönsaker. Förnämligt gott!
Anjela
Mycket bra recept.
Martin