Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat
Ett underbart recept på fiskgratäng som delvis sköter sig själv i ugnen gör du av bland annat fisk som lax eller sej, spenat, dill, tomat, blomkål och ost. Servera den aptitliga gratängen med ris och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej
400 g bladspenat
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk hackad dill
3 tomater
1/2 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1 krm peppar
100 g ost i skivor
4 port ris
Till servering
1/2 citron i klyftor
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2617 KJ / 626 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater79.2 g
Protein39.4 g
Kommentarer
Var kommer 100g ost in i recepten
Peter
2023-02-05Enkel och mycket god gratäng! Bytte ut en del mjölk mot grädde och serverade quinoa till.
Elisabeth
2021-05-26Enkelt och gott, körde med hackad spenat för det fanns i frysen. Funkade super!
Matilda
2020-10-16