Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

26
6
Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ett underbart recept på fiskgratäng som delvis sköter sig själv i ugnen gör du av bland annat fisk som lax eller sej, spenat, dill, tomat, blomkål och ost. Servera den aptitliga gratängen med ris och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g
fisk i tärningar, t ex lax eller sej
400 g
bladspenat
1 msk
smör eller margarin
3 msk
vetemjöl
3 dl
mjölk (3%)
2 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk
hackad dill
3
tomater
1/2
blomkålshuvud
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
100 g
ost i skivor
4
port ris

Till servering

1/2
citron i klyftor
-
ev bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, välj hårdost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Matilda

10/16/2020

Enkelt och gott, körde med hackad spenat för det fanns i frysen. Funkade super!

Sofia

10/7/2020

Blev helt oätbar. Skulle man ha fryst spenat? Fattade ingenting. Blomkålen blev inte klar och den blev alldeles vattning. Beställde pizza....

Redaktionen ICAse

10/9/2020

Hej Sofia! Det funkar med både fryst och färsk spenat. Men, så trist att höra att du inte gillade maten...! Hälsningar Elina

Gunhild

9/16/2020

Supergott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2617 KJ / 626 kCal
Fett 16.5 g
Kolhydrater 79.2 g
Protein 39.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept