Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

30
8
Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ett underbart recept på fiskgratäng som delvis sköter sig själv i ugnen gör du av bland annat fisk som lax eller sej, spenat, dill, tomat, blomkål och ost. Servera den aptitliga gratängen med ris och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej
400 g bladspenat
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk hackad dill
3 tomater
1/2 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1 krm peppar
100 g ost i skivor
4 port ris

Till servering

1/2 citron i klyftor
ev bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, välj hårdost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Peter

2023-02-05

Var kommer 100g ost in i recepten

Elisabeth

2021-05-26

Enkel och mycket god gratäng! Bytte ut en del mjölk mot grädde och serverade quinoa till.

Matilda

2020-10-16

Enkelt och gott, körde med hackad spenat för det fanns i frysen. Funkade super!

Näringsvärde per portion

Energi 2617 KJ / 626 kCal
Fett 16.5 g
Kolhydrater 79.2 g
Protein 39.4 g
Läs mer om näringsvärden