Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
8
Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ett underbart recept på fiskgratäng som delvis sköter sig själv i ugnen gör du av bland annat fisk som lax eller sej, spenat, dill, tomat, blomkål och ost. Servera den aptitliga gratängen med ris och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej
400 g bladspenat
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk hackad dill
3 tomater
1/2 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1 krm peppar
100 g ost i skivor
4 port ris

Till servering

1/2 citron i klyftor
ev bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Var kommer 100g ost in i recepten

Peter

2023-02-05

Enkel och mycket god gratäng! Bytte ut en del mjölk mot grädde och serverade quinoa till.

Elisabeth

2021-05-26

Enkelt och gott, körde med hackad spenat för det fanns i frysen. Funkade super!

Matilda

2020-10-16

Näringsvärde per portion

Energi2617 KJ / 626 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater79.2 g
Protein39.4 g

Testa liknande recept

Augustisoppa
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga