Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
5
Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Ingredienser

4 portioner
560 g kolja eller torsk
900 g mjölig potatis
salt
peppar
1 apelsin
3 tomater
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

jättegott men hade curry och timjan i såsen, gjorde verkligen susen!

Markus

2015-09-21

Jag använde lax istället för kolja, pressade lite apelsinsaft över den och serverade med klyftpotatis. Riktigt gott!

Annika

2014-02-28

La till lite grädde och fiskfond. Mycket godare!

Katarina

2014-02-26

Näringsvärde per portion

Energi1776 KJ / 424 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Crab cakes
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chili-glaze
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stark marinad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sweet chili- och citronsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga