Apelsinbakad fisk med krämiga tomater
Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
560 g kolja eller torsk
900 g mjölig potatis
salt
peppar
1 apelsin
3 tomater
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 424 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
jättegott men hade curry och timjan i såsen, gjorde verkligen susen!
Markus
2015-09-21Jag använde lax istället för kolja, pressade lite apelsinsaft över den och serverade med klyftpotatis. Riktigt gott!
Annika
2014-02-28La till lite grädde och fiskfond. Mycket godare!
Katarina
2014-02-26