Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

19
5
Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Ingredienser

4 portioner
560 g kolja eller torsk
900 g mjölig potatis
salt och peppar
1 apelsin
3 tomater
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Markus

2015-09-21

jättegott men hade curry och timjan i såsen, gjorde verkligen susen!

Annika

2014-02-28

Jag använde lax istället för kolja, pressade lite apelsinsaft över den och serverade med klyftpotatis. Riktigt gott!

Katarina

2014-02-26

La till lite grädde och fiskfond. Mycket godare!

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 424 kCal
Fett 10 g
Salt 15 g
Kolhydrater 49 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden