Fiskgratäng med lax och spenat

Betyg 4.2 av 5.93 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Fiskgratäng med lax och spenat

Detta recept blir lätt en återkommande favorit bland fiskrätter. Intensiva smaker av lax, spenat och gräslök gör denna fiskgratäng superb. Servera med en fräsch grönsallad.

Fiskgratäng med lax och spenat

Ingredienser

4 portioner
4 port pulvermos
2 äggulor
150 g riven ost gärna lagrad
matfett att smörja formen med
250 g fryst bladspenat
600 g laxfilé
salt
peppar

Sås

2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande fiskfond
1 msk olivolja
citronjuice
salt
peppar
1 kruka gräslök

Till servering

grönsallad

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Toppen fin mat Sune P

    Sune

  • Jag gjorde också eget mos. Jättegott med den rivna osen i. Lime istället för citron. Jag är inte så förtjust i gräslök så jag tog finhackad rödlök istället. Jag kommer definitivt att göra den fler gånger.

    Anita

  • Jättegott! Men som andra har skrivit, gör egen potatismos. Sen körde jag istället färsk spenat (200g) som jag stekte med salt, peppar och en pressad vitlök. Jag lät laxen vara i filéer istället för att bita upp dom, hällde på såsen när det var 5 minuter kvar för laxen i ugnen. Blev super!

    Annie

  • Den här är så enkel och god. En favorit hos oss.

    Sofie

  • Enkelt recept snabbt o smidigt dock kanske bättre med ”riktig” mos.

    Josefin

  • Hur gått som helst! Gjorde egen mos och använde mjölkproteinfria alternativ.

    Lena

  • Om denna rätt tycker jag NJA. Håller med om att pulvermos verkar "kletigt" när det finns så fin svensk råvara att laga hemgjord mos på.

    Ingegerd

  • Hur kan man i dagens upplysta samhälle använda pulvermos.

    Anna

  • Dagens middag :-)) Den tål att lagas flera gånger.

    Pia

  • Mycket gott! Använde ICAs paprika- och chilicrème fraiche istället, vilket satte lite sting på gratängen. Ganska mycket mat så det räcker till matlåda också.

    Terése

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 740 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater28 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gratinerad gösfilé
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Åsas bacon- och tonfisksås
    Betyg 3.1 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig vitkål med pankobakad torsk
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisgratäng med färstäcke
    Betyg 3.6 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelett med tomat och spenat
    Betyg 4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad