Dillbakad fisk med gröna ärtor

Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Ingredienser
4 portioner
600 g alaska pollock
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 msk färsk eller fryst dill (4 msk motsvarar ca 10 g)
salt
peppar
4 port ris
1/2 ask små gröna ärtor (à 250 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 565 kCal
Fett22 g
Salt3.65 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag hade glömt köpa créme fraiche så tog mjölk istället tills det blev en bra konsistens, ca 2 dl, och en hel buljongtärning.
Felicia
2023-06-16Jag tog också ost och det blev väldigt gott och mättande!
Ann-christin
2022-05-21Lyxade till det med lite räkor i såsen och toppade gratängen med riven 🧀 Supergod, snabbt och enkelt att göra👍🏽 //Kajsa
Kajsa
2020-05-21