Dillbakad fisk med gröna ärtor
Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g alaska pollock
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 msk färsk eller fryst dill (4 msk motsvarar ca 10 g)
salt
peppar
4 port ris
1/2 ask små gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 565 kCal
Fett22 g
Salt3.65 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej men läste recensionerna innan och gjorde mer sås (5 dl matlagningsgrädde, en 2,5 dl burk créme fraiche och 1 buljongtärning). Följer man receptet gällande sås hade det inte alls blivit bra.
Kerstin
2024-12-05Fel proportioner! Med dubbelt så mycket sås hade betyget säkert varit en 4. Tyvärr läste jag inte kommentarerna innan tillagning. Kommer att laga igen med dubbel sats av såsen.
Birgitta
2024-09-02SÅ enkel, snabbt och gott! Jag tog 5 dl grädde istället för cremé fraiche och en hel buljongtärning. Kommer definitivt göra detta fler gånger.
Gabriella
2024-01-18