Fiskgratäng med gräslök

Rätter som i princip lagar sig självt uppskattas i de flesta hem! Här lägger du fisk i en form som omges av en härlig gräddsås med gräslök för att sedan tillagas i ugn. Servera den krämiga fisken med såsen, nykokt potatis och krispiga haricot verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1736 KJ / 417 kCal
Fett10 g
Salt2.2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok men receptet bör verkligen ses över för att piffa upp den rejält och ta bort lite text. T.ex varför ska man salta och peppra fisken i formen när man ändå häller på såsen? Krydda såsen! Det kan läsas ut att böborna ska i såsen då de står som ingrediens, men så var nog inte tanken...?
Michael
2025-05-07Mycket god och lättlagad sås som vi använde till torsk.
Rosmari
2020-12-28