Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk med paprika och chili

Ett delikat och nyttigt middagsrecept med både fisk och grönt! Ett flertal ljuvliga smaksättare som paprika, chili och dill gör rätten till en riktig höjdare som dessutom får stor matighet av den nykokta potatisen (som serveras till).

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  6. Koka upp vatten, buljongtärning och crème fraiche. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner paprikan och låt den bli varm.
  7. Hacka dillen och vänd ner i såsen.
  8. Servera fisken med sås, potatis och gärna hårt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med paprikapulver, tomatpuré, chilipulver och gräslök t ex.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprikapulver, tomatpuré, chilipulver och gräslök t ex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g alaska pollock
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl crème fraiche (paprika/chili)
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 20 g dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1693 kJ / 405 kCal