Fisk med paprika och chili
Ett delikat och nyttigt middagsrecept med både fisk och grönt! Ett flertal ljuvliga smaksättare som paprika, chili och dill gör rätten till en riktig höjdare som dessutom får stor matighet av den nykokta potatisen (som serveras till).
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock
900 g potatis
salt
peppar
1 röd paprika
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl crème fraiche (paprika/chili)
2 tsk majsstärkelse
20 g dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1714 KJ / 409 kCal
Fett7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favoriter med fisk, även om man tar vanlig Creme fraiche (inte smaksatt dvs) blir det riktigt gott! Då brukar jag finhacka röd chili och vända ner med paprikan!
Desireé
2022-03-04Hej Pia! Tack för dina synpunkter. Vi tar dem vidare till våra kockar!
Redaktionen
2014-04-01Vår familj är ordentligt trötta på fisken "Alaska pollock" den är inte god, torr med konstig smak. Spelar ingen roll hur god sås och tillbehör som serveras till fisken, den smakar inte gott och tar över att rätter med denna fisksort knappt blir ätbara. Vår 10 åriga dotter vägrar äta fisken alls längre, så vi slängde idag det mesta av fisken denna vecka. Kan ni inte byta till annan fisksort? Snälla! Annars var sås och potatis gott till.
Pia
2014-03-26