Fiskgratäng med curry- och osttäcke

6
3
Fiskgratäng med curry- och osttäcke

Låt kvällens måltid praktiskt taget tillaga sig själv, med bara lite förberedelser! Fisken läggs i en form och täcks med créme fraiche som är smaksatt med curry. Strö sedan över ost innan den åker in i ugnen. Under tiden kokas potatis och gurka skivas och vips är kvällens måltid redo att intas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019

Fiskgratäng med curry- och osttäcke

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 tsk curry
1 dl riven ost
1 gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda i 2 msk mango chutney (för 4 port) i crème fraichen. Skär långa remsor av gurkan, gärna med en mandolin eller osthyvel och garnera gratängen med.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lisa

2021-11-18

Dubbla curryn, lägg i fiskbuljong istället för salt i creme fraichen. Mumsigare!

Johanna

2019-02-28

Inte barnens favorit, men lättlagad

Eva

2019-02-27

Jag gjorde dubbel mängd med cremefriche och ökade currymängden. Det blev bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2116 KJ / 505 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden