Fiskgratäng med curry- och osttäcke
Låt kvällens måltid praktiskt taget tillaga sig själv, med bara lite förberedelser! Fisken läggs i en form och täcks med créme fraiche som är smaksatt med curry. Strö sedan över ost innan den åker in i ugnen. Under tiden kokas potatis och gurka skivas och vips är kvällens måltid redo att intas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 tsk curry
1 dl riven ost
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2116 KJ / 505 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubbla curryn, lägg i fiskbuljong istället för salt i creme fraichen. Mumsigare!
Lisa
2021-11-18Inte barnens favorit, men lättlagad
Johanna
2019-02-28Jag gjorde dubbel mängd med cremefriche och ökade currymängden. Det blev bra.
Eva
2019-02-27