Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ett härligt recept på fiskfilé med pepparrot, lax och puré av persiljerot. Du gör det av bland annat hälleflundra, gös, hoki eller torsk, persiljerötter, gurka, citron, rökt lax och pepparrot. Smakrikt och stiligt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ingredienser

4 portioner
600 g hälleflundra (alt gös- hoki- eller torskfilé)
2 persiljerötter
4 potatisar
1 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1/4 gurka
1 msk mild rapsolja
1 citron
100 g rökt lax
2 msk riven pepparrot
1 knippe dill

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Håller med Britta! Purén är otrolig god och tillsammans med fisken, gurkan o pepparroten blir det suveräna smaker. Skulle nu önska tips på det perfekta vinet till detta!

    Maritha

  • Det skulle blivit 5 hattar om man talat om att persiljerot tar mycket längre tid att koka mjuk än potatisen. Utsökt god smakkombination!

    Britta

Näringsvärde per portion

Energi1940 KJ / 460 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

  • Hälleflundra med polenta
    Betyg 3.1 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio på hälleflundra
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hälleflundra med hummersås
    Betyg 2.9 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxgratäng med skaldjur
    Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad