Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Snabb äggmacka

Den här äggröran är minst sagt snabblagad och dessutom oklanderligt läcker tillsammans med knaprigt knäckebröd och färsk grön sallad. Äggmackan är idealisk som mellanmål eller som kvällsmacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen på en mikrosäker tallrik. Picka äggulorna med en provsticka eller tandpetare. Tillaga på full effekt (max 800 W), 1 1/2 - 2 minuter.
  2. Mosa äggen med en gaffel och tillsätt kaviar, crème fraiche/matyoghurt samt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg salladsbladen på knäckebröden och klicka på äggröran. Servera.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 2 ägg
  • 3 msk smörgåskaviar
  • 1 msk lätt crème fraiche eller matyoghurt
  • 1 msk hackad gräslök, persilja eller annat kryddgrönt
  • salt
  • malen vitpeppar
  • gröna salladsblad
  • 2 stora knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 640 kJ / 150 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer