Snabb äggmacka
Den här äggröran är minst sagt snabblagad och dessutom oklanderligt läcker tillsammans med knaprigt knäckebröd och färsk grön sallad. Äggmackan är idealisk som mellanmål eller som kvällsmacka.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
2 st
2 ägg
3 msk smörgåskaviar
1 msk lätt crème fraiche eller matyoghurt
1 msk hackad gräslök, persilja eller annat kryddgrönt
salt
malen vitpeppar
gröna salladsblad
2 stora knäckebröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi640 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Kommentarer
Så himla gott, det är ett perfekt kvällsmål!
Sofie
2014-10-15Ser gott ut, ska prova i morgon!
Maude
2009-12-06