Fiskebäckskakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fiskebäckskakor

Grant och väldoftande bröd som du enkelt bakar hemma. Fiskebäckskakor görs av en vetedeg med jäst, socker, smör, vatten, salt och mjöl. Kakorna gräddas i ugnen tills de fått en fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 sats vetedeg räcker till både Fiskebäckskakor och Ljust knäckebröd.

  1. Gör en halv sats Vetedeg (för 10 kakor).
  2. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär den i 10 delar (för 10 kakor) och forma till släta bullar. Låt bullarna jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 275°C. Sätt in plåtarna i ugnen så de blir varma.
  4. Kavla ut bullarna på mjölat bakbord till ca 3 mm tjocka kakor, ca 30 cm i diameter. Mjöla bakbordet igen och vänd degen, borsta av överskottsmjöl från ovansidan. Kavla 3-4 tag med en kruskavel, vänd igen, mjöla bordet och kavla med kruskavel på andra sidan. Nagga kakorna med en gaffel precis innan de sätts in i ugnen. 
  5. Lägg kakorna direkt på den heta plåten utan bakplåtspapper emellan. Grädda högt upp i ugnen i 3-4 minuter tills kakorna fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 10 kakor
  • 1/2 sats vetedeg (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden