Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Leifs frukostbröd med gojibär

Överraska familjen med färska, mumsiga frukostbröd som innehåller både gojibär, torkad frukt och nötter. Blanda ihop degen och grädda dina jästa bullar några minuter i ugn före de ska avnjutas till frukosten. Gott, nyttigt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.
 2. Tillsätt salt, linfrö, gojibär, torkad frukt och nötter, grahamsmjöl samt nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 30 minuter.
 3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resten av mjölet om den är lös. Forma degen till en rulle och skär i 10 bullar (för 10 st). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
 4. Sätt ugnen på 250°C.
 5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 6. Låt dem svalna på ett galler.

Tips

Så får du bröddoft till frukost!
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk. Sätt in plåten i kylskåpet utan jäsning i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut plåten från kylskåpet. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Frys in och grädda sen:
Lägg degbullarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk i ca 20 minuter. Sätt in plåten eller brickan i frysen och låt bullarna frysa. Lägg dem sedan i plastpåsar. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 25 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 10 st
 • 25 g färsk jäst
 • 3 dl kallt vatten eller mjölk
 • 1 tsk salt
 • 1/2 dl hela linfrön
 • 2 dl gojibär, torkad frukt och nötter
 • 1 dl grahamsmjöl
 • 5 - ca 5 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer