Ljust knäckebröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ljust knäckebröd

Njutbart ljust knäckebröd bakat på vetedeg. Brödet passar utmärkt som frukostbröd, eller toppa med rökt lax, crème fraiche och rom och servera till en god drink.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 sats vetedeg räcker till både Ljust knäckebröd och Fiskebäckskakor.

  1. Gör en halv sats Vetedeg (för 25 kakor).
  2. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär den i 25 delar (för 25 kakor) och forma till släta bullar. Låt dem jäsa i 2-3 timmar utan bakduk. 
  3. Sätt ugnen på 275°C och låt plåtarna stå i ugnen.
  4. Kavla ut varje kaka till ca 20 cm i diameter. Vänd med hjälp av kaveln, mjöla och kavla även andra sidan. Byt sedan till kruskavel och kavla på båda sidor tills degen är så tunn att bordet nästan syns igenom. Se till att degen hela tiden är lös från underlaget under kavlingen. Lyft annars upp den och lägg på mer mjöl.
  5. Lyft över kakorna till plåten med hjälp av kaveln.
  6. Grädda högt upp i ugnen i ett par minuter tills bröden börjar få färg i kanten. Baka ut nya kakor i takt med att gräddningen pågår - de ska helst inte ligga och jäsa.

Tips

Gott till frukostmackan eller som drinktilltugg, bryt i småbitar och servera med lite rökt lax eller rom och crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 25 kakor
  • 1/2 sats vetedeg (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1430 kJ / 340 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden