Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtbröd med ost

Ett härligt recept på ett fenomenalt bröd med smak av ost och örter som basilika och persilja. Örtbrödet är tjusigt att servera som tillbehör till festmåltider såväl som till vardagsmat som soppa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°C.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll över resten av degvätskan.
  3. Tillsätt socker, salt, örter, ost och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i bunke ca 40 min.
  4. Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 15 bitar (för 15 st). Rulla varje bit till en bulle, platta till bullen något och skär eller klipp små jack runt om varje bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- och vallmofrö. Grädda ca 10 min.
  7. Låt bröden svalna under bakduk på galler.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl finhackade örter t ex basilika, persilja
  • 1 dl riven ost med stark smak, t ex cheddar
  • ca 6 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • sesamfrö (eller vallmofrö) till garnering
Lägg till i inköpslistan