Ett härligt recept på gott danskt surdegsbröd. Du använder bland annat rågkross, rågsurdeg, solrosfrön, linfrön, torkade aprikoser, pumpakärnor och russin. Matigt och fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev inte så som på bilden, brödet blev ganska platt. Undrar om det skall mera jäst eller mjöl till för att det ska bli mer matigt? Särskilt med tanke på alla goda ingredienser... Tacksam för svar!
Åse-gun christi
2019-03-09Hej Åse-Gun! Trist att det ej blev som på bilden. Kanske kan det bero på formens storlek. Men degen höjer sig inte särskilt mycket. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-12Jättegott bröd! Lätt att göra.
Ingrid
2011-04-22Har någon provat att göra mindre bröd av degen? Som småbullar? Jag provade idag och det blev inte sådär riktigt bra. Blev ingen höjd på dem.
Anna
2010-12-04