Vetedeg

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Vetedeg

Recept på prima vetedeg som passar utmärkt att baka både fiskebäckskakor och ljust knäckebröd med. Du gör degen av bland annat smör, jäst, socker och vetemjöl. Enkelt och klassiskt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Vetedeg

Ingredienser

1 sats
225 g  smör
1 l  vatten
1 1/2   paket jäst (à 50 g)
1 3/4 dl  strösocker
1 tsk  salt
1 4/5 kg  vetemjöl (1,8 kg motsvarar ca 3 l)

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Med den här degen kan man baka både Fiskebäckskakor och Ljust knäckebröd. 1 sats räcker till båda bröden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hårt bröd
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tekakor
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tekaka i långpanna
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Croissanter med saffran
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga