Vetedeg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vetedeg

Recept på prima vetedeg som passar utmärkt att baka både fiskebäckskakor och ljust knäckebröd med. Du gör degen av bland annat smör, jäst, socker och vetemjöl. Enkelt och klassiskt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Med den här degen kan man baka både Fiskebäckskakor och Ljust knäckebröd. 1 sats räcker till båda bröden.

  1. Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37°C.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degspadet lite i taget. Tillsätt socker och salt.
  3. Tillsätt mjölet i omgångar men spara någon deciliter till utbakningen. Arbeta degen smidig. Var försiktig så att du inte tillsätter för mycket mjöl, degen ska släppa från bunken men ändå vara lite kletig. Blanda max 3-4 minuter om du använder hushållsassistent.
  4. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 225 g smör
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1,8 kg vetemjöl (1,8 kg motsvarar ca 3 l)
Lägg till i inköpslistan