Fisk-ish burgare med klyftpotatis
Man kan nästan lägga vad som helst innanför två hamburgerbröd, och denna vecka har vi valt fisk-ish! Potatis som kryddas upp skärs i klyftor och rostas klart i ugnen, och för att hamburgaren ska vara komplett behövs ju givetvis en dressing!. Den gör du på crème fraiche, chilisås och rostad lök. Supersmarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk paprikapulver
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1/2 dl rostad lök
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 förp krispsallad
2 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1/2 msk olja
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 671 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater84 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, gott, smidigt, o bästa fishish
Izabella
2021-02-22Var överraskande gott! Rekommenderar att göra iordning såsen sist så man får lite crisp! Använde tabasco i såsen istället för chilisås, smakade av eftersom och den vart helt perfekt! Salladen med kålrabbi var väldigt god till! 👌
Moa
2021-01-20Vi var skeptiska till fisk-ish filén, men det var gott. Kräsna sonen på 1,5 år åt en hel filé med sås!
Lina
2021-01-17