Fisk-ish burgare med klyftpotatis

23
11 Klimatsmart
Fisk-ish burgare med klyftpotatis

Man kan nästan lägga vad som helst innanför två hamburgerbröd, och denna vecka har vi valt fisk-ish! Potatis som kryddas upp skärs i klyftor och rostas klart i ugnen, och för att hamburgaren ska vara komplett behövs ju givetvis en dressing!. Den gör du på crème fraiche, chilisås och rostad lök. Supersmarrigt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Fisk-ish burgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2 tsk
paprikapulver
1 dl
crème fraiche
2 msk
chilisås
1/2 dl
rostad lök
1/2
rödlök
1/2
gurka
1
förp krispsallad
2
förp fisk-ish filé (à 170 g)
1/2 msk
olja
4
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i fisk-ish filén.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pickla löken, koka upp 1/2 msk ättika, 1 msk strösocker och 1 1/2 msk vatten, lägg i löken och låt lagen svalna (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Izabella

2021-02-22

Enkelt, gott, smidigt, o bästa fishish

Moa

2021-01-20

Var överraskande gott! Rekommenderar att göra iordning såsen sist så man får lite crisp! Använde tabasco i såsen istället för chilisås, smakade av eftersom och den vart helt perfekt! Salladen med kålrabbi var väldigt god till! 👌

Lina

2021-01-17

Vi var skeptiska till fisk-ish filén, men det var gott. Kräsna sonen på 1,5 år åt en hel filé med sås!

Näringsvärde per portion

Energi 2792 KJ / 671 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 84 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept