Hamburgare med klyftpotatis
Hamburgare är alltid en uppskattad rätt som passar både stora och små. Nötfärsen kryddas med salt och formas sedan till burgare. Stek burgarna tills dem får fin färg och avsluta med att tillaga dem i ugn. Hamburgarna serveras på klassiskt vis med bröd, krispig sallad och frasig klyftpotatis i ugn. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis
2 bakpotatisar
1 msk olja
salt
peppar
Grönsaker
2 tomater
1/2 krispsallad
1 rödlök
Hamburgare
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
4 hamburgerbröd
1 dl hamburgerdressing
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein32 g
Kommentar
Riktigt gott men mer kryddor i hamburgarna var att föredra samt att vi gjorde rostad potatis. Dessutom rekommenderas starkt att hamburgarnas innertemperatur inte är mer än 55 grader. Vid 72 grader är dom nog rätt så torr
Maria
2018-01-12