Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med klyftpotatis

Hamburgare är alltid en uppskattad rätt som passar både stora och små. Nötfärsen kryddas med salt och formas sedan till burgare. Stek burgarna tills dem får fin färg och avsluta med att tillaga dem i ugn. Hamburgarna serveras på klassiskt vis med bröd, krispig sallad och frasig klyftpotatis i ugn. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  3. Grönsaker: Skiva tomaterna. Plocka loss salladsbladen. Skala och skiva löken.
  4. Hamburgare: Blanda färsen med saltet och forma till burgare. Stek dem i oljan.
  5. Lägg upp i en ugnssäker form. Sätt in i några minuter i ugnen tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Rosta bröden och servera alla tillbehör till burgarna.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Tips

Rosta potatisen med pressad vitlök, flingsalt och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
Klyftpotatis
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 2 tomater
  • 1/2 krispsallad
  • 1 rödlök
Hamburgare
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 dl hamburgerdressing
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2712 kJ / 650 kCal