Hamburgare med klyftpotatis

12
1
Hamburgare med klyftpotatis

Hamburgare är alltid en uppskattad rätt som passar både stora och små. Nötfärsen kryddas med salt och formas sedan till burgare. Stek burgarna tills dem får fin färg och avsluta med att tillaga dem i ugn. Hamburgarna serveras på klassiskt vis med bröd, krispig sallad och frasig klyftpotatis i ugn. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Hamburgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Klyftpotatis

2
bakpotatisar
1 msk
olja
-
salt och peppar

Grönsaker

2
tomater
1/2
krispsallad
1
rödlök

Hamburgare

ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
1/2 msk
olja
4
hamburgerbröd
1 dl
hamburgerdressing

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Rosta potatisen med pressad vitlök, flingsalt och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Maria

2018-01-12

Riktigt gott men mer kryddor i hamburgarna var att föredra samt att vi gjorde rostad potatis. Dessutom rekommenderas starkt att hamburgarnas innertemperatur inte är mer än 55 grader. Vid 72 grader är dom nog rätt så torr

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 650 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept