Fiskbullsgryta med squash och tomat
Vad sägs om en gryta med fiskbullar och squash till middag idag? Den goda såsen av krossade tomater, grädde och tabasco ger fin fyllighet medan fiskbullarna och squashen får en härlig smak. Långkornigt ris och sallad gör måltiden komplett.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
2 squash
1 förp krossade tomater med basilika (à 500 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm tabasco
För alla
Fiskbullar innehåller mjölkpulver, tål du inte laktos eller mjölk byt ut dem mot 500 g fiskfilé (för 4 port), t ex sej, skuren i bitar och låt koka med i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Ersätt grädden mot havre- eller sojabaserad grädde.
Gör så här
Tips
Krydda gärna fiskbullsgryta lite extra med 1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1753 KJ / 417 kCal
Fett10 g
Salt3.2 g
Kolhydrater68 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och lätt att laga som föregående skrivare skrivit. Kul med nåt annorlunda sätt att äta fiskbullar på. Det blev jättegott att ha i vitlök också!
Camilla
2008-08-05Mycket gott. Lättlagat.
Marie
2008-04-01jättegott och nyttigt, även med ännu magrare grädde 7%.
Christine
2006-09-19