Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fiskbullsgryta med squash och tomat

Vad sägs om en gryta med fiskbullar och squash till middag idag? Den goda såsen av krossade tomater, grädde och tabasco ger fin fyllighet medan fiskbullarna och squashen får en härlig smak. Långkornigt ris och sallad gör måltiden komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt fiskbullarna rinna av. Skölj och tärna squashen.
  2. Koka upp de krossade tomaterna och grädden. Krydda med salt och gärna tabasco. Tillsätt fiskbullar och squash och låt puttra under lock ca 10 minuter.
  3. Servera fiskbullsgrytan med ris, bröd och en blandad sallad.

För alla

Fiskbullar innehåller mjölkpulver, tål du inte laktos eller mjölk byt ut dem mot 500 g fiskfilé (för 4 port), t ex sej, skuren i bitar och låt koka med i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Ersätt grädden mot havre- eller sojabaserad grädde.

Tips

Krydda gärna fiskbullsgryta lite extra med 1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 squash
  • 1 förp krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm tabasco
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB