Fiskbullespett med senapssås
Fiskbullespett med senapssås är en rolig variant på fiskbullar som ger färg åt middagen. På spetten varvas fiskbullarna med paprika i olika färger och till detta serverar du kokt potatis samman med en sås på sötstark senap, gräslök och crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
3 paprikor i olika färger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 msk ljus soja
1 krm mald vitpeppar
Senapssås
2 dl lätt crème fraiche
2 - 2 1/2 msk sötstark senap
1/2 tsk salt
2 - 2 1/2 msk hackad gräslök eller persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbullarna och brödet för samtliga allergener. Ersätt ev fiskbullarna med t ex lax eller torsk skuren i små kuber.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Vill du ha lite mer vuxen smak på spetten kan fiskbullarna penslas med sweet chilisås när de är färdiggrillade.
Har du lagat receptet?
Kommentarer