Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fräsiga fiskbullar med pasta

En njutbar snabblagad rätt som uppskattas av hela familjen. Spänstiga fiskbullar fräser du ihop med purjolök och syrliga äppelbitar och blandar därefter med curry, buljong och crème fraiche. Färsk pasta blandas i såsen och rätten är klar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan (färsk pasta behöver mindre mängd vatten än annan pasta).
  2. Fräs purjolök och lägg i äppelskivor och fiskbullar (spara buljongen). Häll på crème fraichen blandad med curry och buljongen från fiskbullarna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera med pastan och härlig ruccolasallad. Komplettera med bröd och frukt.

 

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Byt ut fiskbullarna mot valfri annan naturell fisk. Tillsätt ca 2 dl buljong.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fiskbullarna mot valfri annan naturell fisk. Tillsätt ca 2 dl buljong.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket färsk pasta (alt annan pasta för 4 port)
  • 1 liten skivad purjolök
  • 1 äpple i skivor
  • 2 burkar fiskbullar i buljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 1/2 tsk salt
  • peppar från kvarnen
Till servering
  • ruccolasallad
  • bröd
  • frukt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer