Fiskarhustruns fisksoppa

395
39
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Skriv ut
Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 10
små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk
smör eller margarin
1
burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl
fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl
vitt vin
1 tsk
söndersmulad timjan
300 g
blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g
räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl
vispgrädde
-
finhackad dill

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

395

Kommentarer

Jeremy

2021-05-08

God, men jag saknade vitlök och salt. Efter 3 vitlöksklyftor och ca en matsked salt var den riktigt god. Skulle nog kunna ha tagit 2 buljongtärningar ist för extra salt.

Patrik

2021-04-10

Jag lägger i kräftost dessutom för ännu mer smak.

Anita

2021-03-25

Kanon god. Blandade med föregående kommentarerna, med vitlök och extra vin, lite paprika för tuggmotstånd. Jätte gott

Näringsvärde per portion

Energi 1453 KJ / 347 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept