Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en krämig fisksoppa soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Ingredienser
4 portioner
ca 10 små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl vispgrädde
finhackad dill
Till servering
bröd
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
102 stMycket bra soppa, men koka fond på räkskalen med fänkål och tomatpuré och schalottenlökar och lite extra vin, det blev helt perfekt // Guran
Göran
Jag som gör denna till barn byter ut det vita vinet och grädden mot creme fraiche istället, ger lite syra i soppan utan att ge vinsmaken som barnen inte är så förtjusta i! En riktig toppensoppa tycker hela familjen.
Hanna
Jag lade till potatis. Vi var väldigt nöjda. Gott.
Leila helena