Grillkorv med vitlök- och persiljedipp

17
1
Grillkorv med vitlök- och persiljedipp

Får vi lov att bjuda på saftig grillkorv med välsmakande vitlök- och persiljedipp till middag? Som tillbehör serveras ugnsstekta rotfrukter och grönsaker som potatis, zucchini och lök. Mot slutet är det dags för persiljan att strös över korven och de gyllenbruna grönsakerna. Avnjut med den fräscha dippen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Grillkorv med vitlök- och persiljedipp

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
1 ask persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
500 g grillkorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Eva

2015-08-20

Ugnstekt potatis och zucchini jättegott. Kanske lite smakrikare korv. Lade till senap

Näringsvärde per portion

Energi 2161 KJ / 521 kCal
Fett 23 g
Salt 516 g
Kolhydrater 52 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden