Grillkorv med vitlök- och persiljedipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillkorv med vitlök- och persiljedipp

Får vi lov att bjuda på saftig grillkorv med välsmakande vitlök- och persiljedipp till middag? Som tillbehör serveras ugnsstekta rotfrukter och grönsaker som potatis, zucchini och lök. Mot slutet är det dags för persiljan att strös över korven och de gyllenbruna grönsakerna. Avnjut med den fräscha dippen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta löken. 
  3. Blanda alla grönsaker på en plåt tillsammans med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter. 
  4. Hacka persiljan. Skala och riv vitlöken. Smaka av gräddfilen med vitlök, salt och peppar. Vänd ner hälften av persiljan.
  5. Stek korven i olja i en stekpanna ca 8 minuter.
  6. Strö resten av persiljan över korven och grönsakerna. Servera med dippen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 ask persilja (à 20 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 500 g grillkorv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2161 kJ / 521 kCal