Fisk med ägg, chili och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk med ägg, chili och dill

Fisk och potatis, fast mycket mer än så är denna fiskrätt med ägg, chili och dill som du serverar med pressade potatisar och ärtor. De kokta fiskfiléerna täcks med äggblandning och färsk dill innan serveringen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Hårdkoka äggen.
  2. Lägg fisken i en traktörpanna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fördela chilin på fisken. Strö över salt och häll över flytande margarin. Häll vatten vid sidan om fisken och låt koka under lock ca 5 minuter.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Strö ägghack och dill över fisken.
  4. Servera fisken med potatisen, gärna pressad, och sockerärter.

För alla

Byt ut det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin eller olja om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Är du rädd för att fisken blir för stark med chilin kan den bytas ut mot 1 finhackad röd paprika (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 4 ägg
  • 600 g fiskfilé t ex hällefilé eller spätta
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 knippa dill
Till servering
  • ev sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2273 kJ / 544 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden