Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spättarullar med grön sås

Spättarullar med grön sås är en elegant fiskrätt som tillagas på under halvtimmen. Servera spättarullarna med såsen, couscous eller ris och lättfrästa paprika- eller chilistrimlor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg spättafiléerna på en skärbräda. Strö över salt och peppar och rulla ihop. Lägg rullarna i en traktörpanna.
  2. Häll över vin och buljong, Sjud spättan under lock ca 5 min. Häll av allt spad i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  3. Blanda samman matfett och mjöl och vispa ner i kastrullen. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och mosa eller mixa kiwin. Blanda ner kiwimos och gräslök i såsen. Servera spättarullarna med såsen, couscous eller ris och lättfrästa paprika- eller chilistrimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafiléer (färska eller frysta)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong (tärning eller fond+vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 kiwi
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 röd paprika eller chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer