Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Lyxa till fredagsmiddagen med den här halstrade fiskfilén med en orientalisk kompott som gästerna sent kommer att glömma. Kompotten har många effektfulla ingredienser vilket gör den utomordentligt smakrik.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skala lökarna. Koka upp vin, buljongtärning, balsamvinäger, soja, kanel och kajennpeppar i en kastrull. Lägg ner lök och korinter och låt småkoka i 30-45 minuter, tills löken är mjuk.
  2. Ansa och fräs svampen i 1 msk olivolja. Krydda med 1/2 krm salt. 
  3. Sila av lök och korinter från buljongen, men spara dem. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Vispa ner smöret. Låt inte såsen koka mer. Lägg tillbaka lök och korinter samt oliver, nötter och svamp.
  4. Forma fiskfiléerna till tournedos och bind ihop med steksnöre eller vik dem dubbelt på mitten. 
  5. Blanda mjölet med 1 tsk örtsalt och 1 krm vitpeppar. Vänd fisken i mjölblandningen. Stek i 1 msk olivolja och 1 msk smör, 2-3 minuter på varje sida. Servera med lökkompotten och kokt potatis.

För alla

Gör glutenfri: panera med glutenfritt ströbröd i stället för rågmjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar av vit fiskfilé (à 150-200 g) t ex sej, gös eller odlad hälleflundra
  • 12 schalottenlökar
  • 1/2 flaska rött vin (à 375 ml)
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm kajennpeppar
  • 100 g korinter
  • 200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl urkärnade, svarta oliver
  • 2 dl salta cashewnötter
  • 1/2 dl rågmjöl
  • olivolja och smör till stekning
  • örtsalt
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer