Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

13
1
Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Lyxa till fredagsmiddagen med den här halstrade fiskfilén med en orientalisk kompott som gästerna sent kommer att glömma. Kompotten har många effektfulla ingredienser vilket gör den utomordentligt smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Ingredienser

4 portioner
4 bitar av vit fiskfilé (à 150-200 g) t ex sej, gös eller odlad hälleflundra
10 - 12 schalottenlökar
1/2 flaska rött vin (à 375 ml)
1 tärning kalvbuljong
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm malen kanel
1 krm kajennpeppar
100 g korinter
200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl urkärnade, svarta oliver
2 dl salta cashewnötter
1/2 dl rågmjöl
olivolja och smör till stekning
örtsalt
salt
nymalen vitpeppar

Till servering

potatis

För alla

Gör glutenfri: panera med glutenfritt ströbröd i stället för rågmjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Torulf

2019-01-05

Fordrar många småtillägg som man knappast har hemma.