Fisk-ish med potatismos och gurka
Fisk-ish är en helt vegansk fiskpinne och är precis lika goda som de ni kanske är vana vid! Den äts med fluffigt potatismos som smaksatts med rostad lök, och krispig gurka. Det behöver inte vara krångligare än så här!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 gurka
3 förp fisk-ish (à 210 g)
1 msk olja
3 dl mjölk
salt
peppar
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2767 KJ / 661 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater80 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok, men ingen jättesmakupplevelse. Blev ganska torrt, men pinnarna var oväntat goda
Hanna
2022-08-31Barnen gillade pinnarna. Gott men la till dillsås🙂
Terese
2022-04-05De veganska fiskpinnarna var riktigt goda. De är kryddade med någon krydda (bara svagt) som gör att de blir begärliga. Skulle nog säga att de är bättre än vanliga fiskpinnar. Till maträtten så tror jag att potatismoset skulle bli bättre med finhackad purjolök istället för den rostade löken.
Frans
2022-04-05