Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Fisk-ish med potatismos och gurka

Fisk-ish är en helt vegansk fiskpinne och är precis lika goda som de ni kanske är vana vid! Den äts med fluffigt potatismos som smaksatts med rostad lök, och krispig gurka. Det behöver inte vara krångligare än så här!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg potatisen i det kokande vattnet och låt småkoka under lock tills den är mjuk.
  2. Skär gurkan i stavar.
  3. Stek fisk-ish i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Värm mjölken. Häll av vattnet från potatisen. Mosa potatisen och vispa ner mjölken och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den rostade löken i moset.
  5. Servera pinnarna med mos och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen med fisk-ish-pinnar.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gurka
  • 2 förp fisk-ish (à ca 200 g)
  • 1 dl rostad lök
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2496 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer