Fisk-ish med kryddyoghurt
Friterat är gott, och det är sen gammalt! Fish-ish-filéerna steker du gyllene i pannan, och under tiden kokas riset, och såsen gjord på yoghurt, paprikapulver och spiskummin slänger du också ihop i ett nafs. Så på nästan ingen tid alls har du kvällens middag färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
2 1/2 dl matyoghurt
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
3 förp fisk-ish filéer (à 160 g)
1 msk olja
2 röda paprikor
2 hjärtsallad (eller 1 förp romansallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2437 KJ / 591 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Positivt överraskade. Vi la filéerna i hamburgerbröd tillsammans med såsen och grönsakerna. Uppskattat även av tonåringen.
Jennie
2022-08-25Stekte filerna i rikligt med smör.
Anette
2022-08-23Vi var skeptiska men blev glatt överraskade. Tog även sweet chili till och det blev kanonbra.
Anette
2022-08-23