UNDER 45 MIN | Medel

Fisk-ish med kryddyoghurt

Friterat är gott, och det är sen gammalt! Fish-ish-filéerna steker du gyllene i pannan, och under tiden kokas riset, och såsen gjord på yoghurt, paprikapulver och spiskummin slänger du också ihop i ett nafs. Så på nästan ingen tid alls har du kvällens middag färdig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda yoghurten med paprikapulver och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fisk-ish filéerna i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och skär salladen i bitar.
  5. Servera fisk-ish filéerna med ris, paprika, sallad och kryddyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ish filéerna.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna fullkorn)
  • 2 1/2 dl matyoghurt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 3 förp fisk-ish filéer (à 160 g)
  • 1 msk olja
  • 2 röda paprikor
  • 1 förp romansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2437 kJ / 591 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept