Fisk-ish med kryddyoghurt

6
2 Klimatsmart
Fisk-ish med kryddyoghurt

Friterat är gott, och det är sen gammalt! Fish-ish-filéerna steker du gyllene i pannan, och under tiden kokas riset, och såsen gjord på yoghurt, paprikapulver och spiskummin slänger du också ihop i ett nafs. Så på nästan ingen tid alls har du kvällens middag färdig!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Fisk-ish med kryddyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna fullkorn)
2 1/2 dl
matyoghurt
2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
-
salt
-
peppar
3
förp fisk-ish filéer (à 160 g)
1 msk
olja
2
röda paprikor
1
förp romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ish filéerna.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Linda

2020-09-17

Jag försökte ge receptet en 1:a, men jag vet inte om jag fick till det. De här fisk-ish-bitarna var något av det mest smaklösa jag ätit. Vi åt två filéer på hela familjen, sedan slängde vi resten.

Anna

2020-08-10

Mums så goda!! Brukar kunna smaka sådär med veg alternativ, men detta var riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2437 KJ / 591 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept