Fisk-ish med remouladsås och citronmarinerad fänkål
Sugen på fiskpinnar och remouladsås fast helt i en vegetarisk variant? Är det möjligt? Japp, testa veganska fiskish som smakar som den klassiska varianten. De proteinrika och smakrika fiskisharna steks gyllene och serveras med ett fluffigt potatismos, krispig, citronmarinerad fänkålssallad och krämig remouladsås.
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja
salt
peppar
Remouladsås
2 dl pickles
1 dl växtbaserad crème fraiche (gärna havre)
1 dl vegansk majonnäs
Citronmarinerad fänkål
1 stor fänkål
1 citron
2 msk olivolja
1 ask krasse
2 förp fisk-ish à 210 g (vegetariska fiskpinnar)
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3626 KJ / 866 kCal
Fett51 g
Salt4.64 g
Kolhydrater76 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer