Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisk-ish med remouladsås och citronmarinerad fänkål

Sugen på fiskpinnar och remouladsås fast helt i en vegetarisk variant? Är det möjligt? Japp, testa veganska fiskisch som smakar som den klassiska varianten. De proteinrika och smakrika fiskisharna steks gyllene och serveras med ett fluffigt potatismos, krispig, citronmarinerad fänkålssallad och krämig remouladsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Koka den mjuk i grönsaksbuljong.
  2. Remouladsås: Häll av picklesen. Hacka den grovt och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Marinerad fänkål: Ansa och strimla fänkålen fint, gärna med en mandolin. Dela citronen och pressa ur 1 msk citronsaft (för 4 port). Skär den andra citronhalvan i 4 klyftor.
  4. Blanda fänkålsstrimlorna med citronsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ordentligt och låt blandningen marinera i ca 10 minuter.  Lägg därefter upp fänkålen på ett serveringsfat och klipp över krassen.
  5. Potatismos: Häll av potatisen men spara buljongen. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Späd, till önskad konsistens med buljongen, lite i taget. Rör ner olivoljan och smaksätt med salt och peppar.
  6. Stek fisk-ish i oljan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera fisk-ish med potatismos, remouladsås, marinerad fänkål och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och vegopinnarna.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Remouladsås
  • 2 dl pickles
  • 1 dl växtbaserad crème fraiche (gärna havre)
  • 1 dl vegansk majonnäs
Citronmarinerad fänkål
  • 1 stor fänkål
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 ask krasse
  • 2 förp fisk-ish à 210 g (vegetariskafiskpinnar)
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3626 kJ / 866 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer