Fisk-ish med gurk- och gräslökssås
Väck barnasinnet med dessa fisk-ish-pinnar! Givetvis äts dem med kokt potatis, och en härlig sås med både cornichons och färsk gräslök i. Klyfta upp citronen och låt alla pressa så mycket saft över rätten som de vill. Smaklig fisk-ish!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gräslökssås
1 förp cornichons (inlagd gurka, à 350 g)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl majonnäs
2 dl havrebaserad fraiche
1 citron
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 450 g)
Fisk-ish
3 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 695 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer