UNDER 45 MIN | Medel

Fisk-ish med gurk- och gräslökssås

Väck barnasinnet med dessa fisk-ish-pinnar! Givetvis äts dem med kokt potatis, och en härlig sås med både cornichons och färsk gräslök i. Klyfta upp citronen och låt alla pressa så mycket saft över rätten som de vill. Smaklig fisk-ish!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Gräslökssås: Låt gurkorna rinna av. Hacka gurkor och gräslök och blanda med majonnäs och fraiche.
  3. Skär citronerna i klyftor.
  4. Tillaga bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fisk-ish: Stek fisk-ish i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera fisk-ish med potatis, sås, bönor och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och i fisk-ish filérna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Riv citronskalet och blanda i gräslökssåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Gräslökssås
  • 350 g cornichons
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 1 citron
  • 1/2 förp haricots verts (à 450 g)
Fisk-ish
  • 3 förp fisk-ish filé (à 170 g)
  • 1 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2868 kJ / 695 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept