Fisk-ish med gurk- och gräslökssås

6
0 Klimatsmart
Fisk-ish med gurk- och gräslökssås

Väck barnasinnet med dessa fisk-ish-pinnar! Givetvis äts dem med kokt potatis, och en härlig sås med både cornichons och färsk gräslök i. Klyfta upp citronen och låt alla pressa så mycket saft över rätten som de vill. Smaklig fisk-ish!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Fisk-ish med gurk- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gräslökssås

350 g
cornichons
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl
majonnäs
2 dl
havrebaserad fraiche
1
citron
1/2
förp haricots verts (bönor) (à 450 g)

Fisk-ish

3
förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk
rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och i fisk-ish filérna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Riv citronskalet och blanda i gräslökssåsen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2868 KJ / 695 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept