Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk i ugn "Minestrone"

En fascinerande och läcker Minestrone som för dina tankar till soliga Medelhavet. Du häller den bedårande röran bestående av pasta och grönsaker över fisken och låter smakerna berikas i den varma ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär morötterna, selleri och lök i tärningar, finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt vatten och grönsaksbuljong.
  3. Skölj, tärna och lägg i tomaterna i grytan. Koka sakta i 10 minuter. Lägg i risonipastan och koka i 11 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
  4. Lägg hokifiléerna i en ugnssäker form med höga kanter, krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och häll minestronesoppan över fisken. Strö över basilika.
  5. Servera fisken med riven parmesanost och bröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongtärningen och brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Använd inte parmesanost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Tillsätt kokta, vita bönor i grytan så blir det ännu matigare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 tomater
  • 1 dl risoni (eller liknande pasta)
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 600 g hokifilé
  • 2 msk hackad färsk eller fryst basilika
  • 100 g färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2244 kJ / 536 kCal
Läs mer om näringsvärden