Fisk i ugn "Minestrone"
En fascinerande och läcker Minestrone som för dina tankar till soliga Medelhavet. Du häller den bedårande röran bestående av pasta och grönsaker över fisken och låter smakerna berikas i den varma ugnen.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
150 g rotselleri
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 tomater
1 dl risoni (eller liknande pasta)
salt
svartpeppar
1 citron
600 g hokifilé
2 msk hackad färsk eller fryst basilika
100 g färsk parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2244 KJ / 536 kCal
Kommentarer
Smakade verkligen italienskt! Citronen och parmesanen var pricken över i! Själva röran kommer vi nog att äta även till annat som t ex några goda korvar eller som litet extra tillbehör till grilad kyckling.
Katarina
2010-01-13Jättegott,och det går lika bra med vilken vit fisksort som helst.Vi har bla använt sej.Risonipastan brukar vara populär hos barn också.
Cecilia
2009-10-30Det här är gott. Vi gjorde detta för andra gången idag och det får helt klart stå kvar på spara-recept-listan. Vi hade Cotelli fullkornspasta i st f risoni.
Inger
2008-11-10