Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet ugnsbakas den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2025

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
41 stToppen gott syrlig och fräsch
Jan
Jättegott och enkelt! Rimmade fisken lite lätt under tiden den tinade. Blev mindre vattnig sås då. Hade i lite finhackad rödlök och persilja i såsen också! Ökade på mängden fiskbuljong. Blev för smaklöst annars och ville inte bara ösa på med mer salt. Men ungarna gillade det och det får man se som en vinst!:)
Hanna
Enkelt och uppskattat av mina barn.
Karin
Gott och snabbt! Blev lite rinnigt med tinad fisk från frysen. Skulle kollat kommentarerna och skippat vattnet eller bytt ut det mot ngt lite tjockare. Tror det hade varit gott att ta lite vitt vin istället för vatten också!
Ida
Hej! I presentationen av rätten högst upp står det att såsen vispas ihop medan fisken är i ugnen, men i arbetsbeskrivningen står inget om att fisken ska in i ugnen först… Räcker det att fisken tillagas i ugnen i 15 min tillsammans med såsen? /Marie
Marie
Hej Marie! Tack för att du såg vår miss! Vi har missat att skriva om ingressen när vi förenklade receptet. Nu har jag ändrat. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bara njuter av denna fantastiska rätt. 🙏
Maud
Enkelt, snabbt och gott
Irene
Mycket gott! Vi gjorde dubbel sats på såsen - uppskattades mycket och allt tog slut.
Anette
Mycket gott. Inte sista gången jag gör det.
Gunnar
Så gott och lättlagat
Eva-lena