Fisk i ugn med äggsås
Torsk i ugn med en delikat äggsås. En riktigt smarrig vardagsmiddag. Servera med kokt potatis och toppa med lite hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2024
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
4 ägg
2 morötter
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer