Fisk à la thai

Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fisk à la thai

Bjud din familj på en smak av Asien med denna Fisk à la thai. Den exotiska, heta smaken kommer av bland annat söt mango, sambal oelek och len kokosmjölk som läggs ihop i omgångar med fisken. Servera med nykokta nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Fisk à la thai

Ingredienser

4 portioner
600 g wokgrönsaker
400 g koljafilé
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
juicen av 1 lime
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk konc fiskfond
1 mango
färsk koriander

Till servering

nudlar

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så enkelt och gott, en rätt som ofta hamnar på menyn,

    Ingemar

  • Ta gärna wokgrönsaker med bl.a. vattenkastanjer för att minska risken att det blir torrt.

    Palle

Näringsvärde per portion

Energi2680 KJ / 640 kCal

Testa liknande recept

  • Smörstekt koljafilé med tomatrisotto
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med röd curry
    Betyg 3.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk fisksoppa
    Betyg 2.5 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad