Fiskpinnar med grönsakssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskpinnar med grönsakssås

Dessa fiskpinnar serverar du med en härlig grönsakssås på tomater och gräslök tillsammans med mini fraiche, en skön kombination till de frasiga fiskpinnarna och den kokta potatisen. Fisk och potatis på ett gott och nyttigt sätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär fruktköttet i små tärningar. Hacka gräslöken.
  3. Smaksätt minifraichen med salt, mald vitpeppar och gärna råsocker. Vänd i tomattärningar och gräslök.
  4. Stek fiskpinnarna enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera fiskpinnarna med potatis och grönsakssås. Bröd och sallad serveras till.

För alla

Gör glutenfri: ersätt fiskpinnarna med glutenfri panerad fisk sk pommes fish.
Gör mjölkfri: ersätt minifraichen med äkta majonnäs (innehåller ägg) utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Kärnorna från de urgröpta tomaterna kan sparas i en burk med lock i kylskåpet och blandas i t ex köttfärssås, soppa eller tomatröra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (12 st motsvarar ca 1 kg)
  • 4 tomater
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl minifraiche (5 %)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 1/2 tsk råsocker
  • 600 g djupfrysta fiskpinnar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2552 kJ / 611 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden