Fiskpinnar med grönsakssås

Dessa fiskpinnar serverar du med en härlig grönsakssås på tomater och gräslök tillsammans med mini fraiche, en skön kombination till de frasiga fiskpinnarna och den kokta potatisen. Fisk och potatis på ett gott och nyttigt sätt.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (12 st motsvarar ca 1 kg)
4 tomater
1 knippa gräslök
2 dl minifraiche (5 %)
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 - 1 1/2 tsk råsocker
600 g djupfrysta fiskpinnar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1543 KJ / 370 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater52 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var riktigt gott. Bra alternativ till lunch.
Elisabeth
2025-02-04Såsen smakade rätt lite, men med en halv chili i blev den bra. Gör man dessutom fisken med frysta spättafiléer som man panerar så blir det bättre innehåll i maten
Andreas
2020-10-13Såsen är verkligen god och passar bra till fiskpinnar!
Cecilia
2020-09-29