Fish taco med grillad avokado och rökt paprikamajonnäs

128
4
Fish taco med grillad avokado och rökt paprikamajonnäs

En favorit i trendig tappning. Klappa in laxen med mortlade texmex-kryddor och mixa en rökig paprikamajonnäs. Sedan är det grilläge! Bjud fish tacon i krispiga tacoskal, peppriga rädisor, grillad avokado och färsk koriander. Pressa över lime - hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Fish taco med grillad avokado och rökt paprikamajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Rökt paprikamajonnäs

1 inlagd grillad paprika
2 dl majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk torkad koriander
2 tsk farinsocker
1 tsk salt
600 g lax i bit med skinn
1/2 knippe rädisor (à ca 100 g)
2 avokado
rapsolja
salt och svartpeppar
hårda tacoskal (gärna minitubs), färsk koriander och limeklyftor servering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Mikael

2022-04-11

Supergott. Tycker inte den är för stark. La till finstrimlad isbergssallad.

Christina

2021-03-30

🙈💦🚣🏻🦈säger väl allt?

Julia

2021-02-14

Så gott, men ganska stark. Vi hoppade över rädslorna och hade lite tomat och sallad till istället och i brist på grill så tärnade vi avokadon till. Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 3704 KJ / 885 kCal
Fett 72 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 27 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden