Fish taco med grillad avokado och rökt paprikamajonnäs
En favorit i trendig tappning. Klappa in laxen med mortlade texmex-kryddor och mixa en rökig paprikamajonnäs. Sedan är det grilläge! Bjud fish tacon i krispiga tacoskal, peppriga rädisor, grillad avokado och färsk koriander. Pressa över lime - hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
Rökt paprikamajonnäs
1 inlagd grillad paprika
2 dl majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk torkad koriander
2 tsk farinsocker
1 tsk salt
600 g lax i bit med skinn
1/2 knippe rädisor (à ca 100 g)
2 avokado
rapsolja
salt
svartpeppar
hårda tacoskal (gärna minitubs), färsk koriander och limeklyftor servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3704 KJ / 885 kCal
Fett72 g
Salt3.93 g
Kolhydrater27 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott. Tycker inte den är för stark. La till finstrimlad isbergssallad.
Mikael
2022-04-11🙈💦🚣🏻🦈säger väl allt?
Christina
2021-03-30Så gott, men ganska stark. Vi hoppade över rädslorna och hade lite tomat och sallad till istället och i brist på grill så tärnade vi avokadon till. Rekommenderas!
Julia
2021-02-14