Fish & chips med remouladsås

39
0
Fish & chips med remouladsås

Fish & chips med remouladsås är rejält och välsmakande. Du ugnsrostar morot- och potatisstavar och rör ihop den härliga remouladsåsen. Fisken vänder du i krispiga cornflakes och steker sedan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Fish & chips med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
2 stora morötter
1 msk olivolja
400 g fryst hokifilé halvtinad
3 dl osötade cornflakes
3 msk vetemjöl (fullkorn)
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 ägg
2 msk flytande smör- och rapsolja
1 citron i klyftor

Remouladsås

1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
3 msk bostongurka
1 msk kapris
1 sardellfilé (kan uteslutas)
lite nymalen vitpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria cornflakes och byt vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

För mer vuxensmak: Hacka 2 msk kapris och 1 sardellfilé extra och servera vid sidan om till såsen (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1930 KJ / 460 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden