Fish & chips med remouladsås

Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
0
Fish & chips med remouladsås

Fish & chips med remouladsås är rejält och välsmakande. Du ugnsrostar morot- och potatisstavar och rör ihop den härliga remouladsåsen. Fisken vänder du i krispiga cornflakes och steker sedan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Fish & chips med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
2   stora morötter
1 msk  olivolja
400 g  fryst hokifilé halvtinad
3 dl  osötade cornflakes
3 msk  vetemjöl (fullkorn)
1 tsk  salt
1 krm  nymalen vitpeppar
2   ägg
2 msk  flytande smör- och rapsolja
1   citron i klyftor

Remouladsås

1   burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
3 msk  bostongurka
1 msk  kapris
1   sardellfilé (kan uteslutas)
lite nymalen vitpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria cornflakes och byt vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

För mer vuxensmak: Hacka 2 msk kapris och 1 sardellfilé extra och servera vid sidan om till såsen (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1930 KJ / 460 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Fusk-fish'n chips
Betyg 2.7 av 5.
314 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fish and chips
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga