Fish & chips med remouladsås
Fish & chips med remouladsås är rejält och välsmakande. Du ugnsrostar morot- och potatisstavar och rör ihop den härliga remouladsåsen. Fisken vänder du i krispiga cornflakes och steker sedan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
2 stora morötter
1 msk olivolja
400 g fryst hokifilé halvtinad
3 dl osötade cornflakes
3 msk vetemjöl (fullkorn)
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 ägg
2 msk flytande smör- och rapsolja
1 citron i klyftor
Remouladsås
1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
3 msk bostongurka
1 msk kapris
1 sardellfilé (kan uteslutas)
lite nymalen vitpeppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria cornflakes och byt vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
För mer vuxensmak: Hacka 2 msk kapris och 1 sardellfilé extra och servera vid sidan om till såsen (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1930 KJ / 460 kCal
Fett16 g
Kommentarer