Fish & chips med remouladsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fish & chips med remouladsås

Fish & chips med remouladsås är rejält och välsmakande. Du ugnsrostar morot- och potatisstavar och rör ihop den härliga remouladsåsen. Fisken vänder du i krispiga cornflakes och steker sedan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta potatisen och skär den i bitar. Skala morötterna och skär i ungefär lika stora bitar.
  3. Blanda potatisen med morötterna och oljan i en långpanna. Salta och peppra. Rosta det i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång.
  4. Skär den halvtinade hokin i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka.
  5. Krama sönder cornflakesen lätt till grova smulor. Blanda det med mjölet och salt och peppar på ett fat.
  6. Vispa sönder äggen. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen.
  7. Hetta upp smör- & rapsolja och stek bitarna på svag värme i ca 5 minuter på varje sida.
  8. Remouladsås:Rör ihop crème fraiche och bostongurka. Hacka kapris och sardell och blanda i. Smaka av med peppar.
  9. Servera fisken med de rostade potatisarna och morötterna. Bjud remouladsås och citronklyftor till.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria cornflakes och byt vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Tips

För mer vuxensmak: Hacka 2 msk kapris och 1 sardellfilé extra och servera vid sidan om till såsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst hokifilé halvtinad
  • 3 dl osötade cornflakes
  • 3 msk vetemjöl (fullkorn)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk flytande smör- och rapsolja
  • 1 citron i klyftor
Remouladsås
  • 1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
  • 3 msk bostongurka
  • 1 msk kapris
  • 1 sardellfilé (kan uteslutas)
  • lite nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1930 kJ / 460 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden