Fish and chips är en klassisk brittisk rätt som här serveras i en lite nyttigare men minst lika god version. Fisken paneras i krossad corn flakes och steks till den får en gyllene och krispig yta. Potatisen skärs i klyftor och rostas i ugnen tills de är perfekta. Servera allt med en fräsch sås på yoghurt, senap och bostongurka och en citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott, smidigt och snabbt .
Linda
2020-08-31Jag gjorde den här rätten med sweet potatoe till. Tycker att det blev otroligt gott trots enkelheten. Mycket sås till så klart.
Madelene
2017-09-03En stilla undran. Hur får man iden att panera i cornflakes? Sämsta recept jag hittat på ica. Kunde lika gärna stått., mosa fisken o stek den samtidigt som du krossar cornflakes i järnet.
Niclas
2016-10-20