Fish and chips
Fish and chips är en klassisk brittisk rätt som här serveras i en lite nyttigare men minst lika god version. Fisken paneras i krossad corn flakes och steks till den får en gyllene och krispig yta. Potatisen skärs i klyftor och rostas i ugnen tills de är perfekta. Servera allt med en fräsch sås på yoghurt, senap och bostongurka och en citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
Chips
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar
Gurksås
2 dl turkisk yoghurt
1/2 msk dijonsenap
1 dl bostongurka
Fisk
600 g alaska pollock
1 ägg
3 dl cornflakes
2 msk olja
Till servering
1 citron
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2261 KJ / 542 kCal
Fett17.7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater55.4 g
Protein35.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott, smidigt och snabbt .
Linda
2020-08-31Jag gjorde den här rätten med sweet potatoe till. Tycker att det blev otroligt gott trots enkelheten. Mycket sås till så klart.
Madelene
2017-09-03En stilla undran. Hur får man iden att panera i cornflakes? Sämsta recept jag hittat på ica. Kunde lika gärna stått., mosa fisken o stek den samtidigt som du krossar cornflakes i järnet.
Niclas
2016-10-20