Fish and chips

25
3
Fish and chips

Fish and chips är en klassisk brittisk rätt som här serveras i en lite nyttigare men minst lika god version. Fisken paneras i krossad corn flakes och steks till den får en gyllene och krispig yta. Potatisen skärs i klyftor och rostas i ugnen tills de är perfekta. Servera allt med en fräsch sås på yoghurt, senap och bostongurka och en citronklyfta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Fish and chips

Ingredienser

4 portioner

Chips

900 g
sparrispotatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Gurksås

2 dl
turkisk yoghurt
1/2 msk
dijonsenap
1 dl
bostongurka

Fisk

600 g
alaska pollock
1
ägg
3 dl
cornflakes
2 msk
olja

Till servering

1
citron
3
morötter

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Linda

2020-08-31

Riktigt gott, smidigt och snabbt .

Madelene

2017-09-03

Jag gjorde den här rätten med sweet potatoe till. Tycker att det blev otroligt gott trots enkelheten. Mycket sås till så klart.

Niclas

2016-10-20

En stilla undran. Hur får man iden att panera i cornflakes? Sämsta recept jag hittat på ica. Kunde lika gärna stått., mosa fisken o stek den samtidigt som du krossar cornflakes i järnet.

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 542 kCal
Fett 17.7 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 55.4 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept