Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Om du vill ha en delikat, krispig och mycket uppskattad fiskrätt ska du laga fish n´chips med curry- och äppelremoulad. Du friterar torsk i stekpanna och serverar med ugnsstekt potatis och morötter samt en himmelsk curry- och äppelremoulad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé
500 g fast potatis
500 g morötter
1 msk olivolja
2 ägg
2 dl pankomjöl (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
citronklyftor till servering
salt och peppar
Curry- och äppelremoulad
1 dl pickles
1 äpple
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk curry
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd, servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: om man använder panko brukar det gå bra att panera fisken i bara det.
Gör så här
Tips
Kockknepet: För en ännu frasigare fisk, vänd fiskbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och sist panko. Hetta upp 1 liter olja till ca 180°C (för 4 port). Fritera några bitar i taget 3–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 599 kCal
Fett23.9 g
Kolhydrater60.2 g
Protein31.5 g
Kommentarer
Gott. Blir frasigt o saftigt.
Kristina
2023-02-07Jag är inte så glad i fisk, men när det smakar som i detta recept njuter jag! Lagar den regelbundet, fortfarande med egna äpplen. Även pensionärer gillar den!
Mona
2022-12-14Gott! Jag fick så mycket panko och ägg kvar efter paneringen att jag skivade några tomater och panerade och stekte även dom. Det blev gott!
Stina
2020-10-12