Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fish n’chips med curry- och äppelremoulad

Om du vill ha en delikat, krispig och mycket uppskattad fiskrätt ska du laga fish n´chips med curry- och äppelremoulad. Du friterar torsk i stekpanna och serverar med ugnsstekt potatis och morötter samt en himmelsk curry- och äppelremoulad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna med hushållspapper. Skär dem ev i mindre bitar och gnid in med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och skär potatis och morötter i 1 1/2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör resten under tiden.
  4. Curry- och äppelremoulad: Låt picklesen rinna av. Grovhacka dem. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda pickles och äpple med crème fraiche, senap och curry. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Häll panko på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna först i äggvispet och sedan i panko.
  6. Stek fisken gyllenbruna runtom i oljan 5–10 minuter i en stekpanna.
  7. Servera fisken med potatis- och morotsstavar, remouladsås och citronklyftor. Bjud gärna med en bit knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd, servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: om man använder panko brukar det gå bra att panera fisken i bara det.

Tips

Kockknepet: För en ännu frasigare fisk, vänd fiskbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och sist panko. Hetta upp 1 liter olja till ca 180°C (för 4 port). Fritera några bitar i taget 3–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torskfilé
  • 500 g fast potatis
  • 500 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 2 dl pankomjöl (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk olja
  • citronklyftor till servering
  • salt och peppar
Curry- och äppelremoulad
  • 1 dl pickles
  • 1 äpple
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 599 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer