Fish n’chips med curry- och äppelremoulad

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
5
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad

Om du vill ha en delikat, krispig och mycket uppskattad fiskrätt ska du laga fish n´chips med curry- och äppelremoulad. Du friterar torsk i stekpanna och serverar med ugnsstekt potatis och morötter samt en himmelsk curry- och äppelremoulad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Fish n’chips med curry- och äppelremoulad

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torskfilé
500 g fast potatis
500 g morötter
1 msk olivolja
2 ägg
2 dl pankomjöl (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
citronklyftor till servering
salt
peppar

Curry- och äppelremoulad

1 dl pickles
1 äpple
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk curry

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Gott. Blir frasigt o saftigt.

Kristina

2023-02-07

Jag är inte så glad i fisk, men när det smakar som i detta recept njuter jag! Lagar den regelbundet, fortfarande med egna äpplen. Även pensionärer gillar den!

Mona

2022-12-14

Gott! Jag fick så mycket panko och ägg kvar efter paneringen att jag skivade några tomater och panerade och stekte även dom. Det blev gott!

Stina

2020-10-12

Näringsvärde per portion

Energi2502 KJ / 599 kCal
Fett23.9 g
Kolhydrater60.2 g
Protein31.5 g

Testa liknande recept

Pankotorsk med curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Curryremoulad och rostad lök på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cornflakespanerad torsk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga