Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Fish and chips 2.0! Fritera krispigt panerade kroketter av torsk med smak av dill och servera med pommes frites gjorda på polenta. Äts tillsammans med en smakrik, hemgjord kaprismajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Polenta-fries

3 3/4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
20 g smör
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt (att strö över)

Kaprismajonnäs

1 ägg
2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
2 msk kapris

Torskkroketter

4 bitar torskfilé (à 125 g)
3/4 tsk salt
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vinäger
1/2 krm salt
2 msk vetemjöl

Panering till kroketterna

1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det blev lite geggigt m polentan. Tog vanliga strips andra gången. För mycket dill i receptet. Koriandern förstörde allt ! /Tina

Christina

2022-03-06

Testa liknande recept

Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt cambozola
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Wrap med sprödbakad torsk
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga