Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

3
1
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Fish and chips 2.0! Fritera krispigt panerade kroketter av torsk med smak av dill och servera med pommes frites gjorda på polenta. Äts tillsammans med en smakrik, hemgjord kaprismajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Polenta-fries

3 3/4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
20 g smör
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt (att strö över)

Kaprismajonnäs

1 ägg
2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
2 msk kapris

Torskkroketter

4 bitar torskfilé (à 125 g)
3/4 tsk salt
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vinäger
1/2 krm salt
2 msk vetemjöl

Panering till kroketterna

1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Christina

2022-03-06

Det blev lite geggigt m polentan. Tog vanliga strips andra gången. För mycket dill i receptet. Koriandern förstörde allt ! /Tina