Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Fish and chips 2.0! Fritera krispigt panerade kroketter av torsk med smak av dill och servera med pommes frites gjorda på polenta. Äts tillsammans med en smakrik, hemgjord kaprismajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Polenta-fries

3 3/4 dl  vatten
1/2   grönsaksbuljongtärning
1 dl  polenta
20 g  smör
1 dl  riven parmesan
salt
svartpeppar
2 msk  olivolja
1/2 tsk  flingsalt (att strö över)

Kaprismajonnäs

1   ägg
2 tsk  dijonsenap
2 dl  neutral olja
2 msk  kapris

Torskkroketter

4   bitar torskfilé (à 125 g)
3/4 tsk  salt
1   kruka dill
1   kruka bladpersilja
1/2   liten vitlöksklyfta
1/2 dl  neutral olja
1/2 tsk  vinäger
1/2 krm  salt
2 msk  vetemjöl

Panering till kroketterna

1 dl  vetemjöl
1   ägg
2 dl  panko eller ströbröd

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det blev lite geggigt m polentan. Tog vanliga strips andra gången. För mycket dill i receptet. Koriandern förstörde allt ! /Tina

Christina

2022-03-06

Testa liknande recept

Grön fiskgratäng
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fritto misto
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga