Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs
Fish and chips 2.0! Fritera krispigt panerade kroketter av torsk med smak av dill och servera med pommes frites gjorda på polenta. Äts tillsammans med en smakrik, hemgjord kaprismajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Polenta-fries
3 3/4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
20 g smör
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt (att strö över)
Kaprismajonnäs
1 ägg
2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
2 msk kapris
Torskkroketter
4 bitar torskfilé (à 125 g)
3/4 tsk salt
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vinäger
1/2 krm salt
2 msk vetemjöl
Panering till kroketterna
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det blev lite geggigt m polentan. Tog vanliga strips andra gången. För mycket dill i receptet. Koriandern förstörde allt ! /Tina
Christina
2022-03-06