Västerbottenpinnar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Västerbottenpinnar

Västerbottenpinnar är riktigt goda fiskpinnar på lax och Västerbottensost. Laxen får en härligt smakfylld och krispig yta med paneringen av cornflakes och ost som du vänder dem i.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa cornflakesen. Blanda med osten i en skål.
  2. Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.
  3. Skär laxen i pinnar eller någon annan form. Krydda med salt runt om.
  4. Vänd laxen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
  5. Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera gärna västerbottenpinnarna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, lättkokta grönsaker och klyftpotatis.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl cornflakes
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • smör, rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info